• RFC Gouda jeugd rond competitie in stijl af & Senioren zetten iets recht

     

    Afgelopen weekend stond helemaal in het teken van de Jeugdfinales. De Cubs deden weer uitstekende zaken tegen de Voorburg en Eemland. Tweemaal winst en zo een heel mooi seizoen afgerond. Begonnen in een loodzware poule, bij Kerst een niveautje gezakt en daar dus heel mooi en dominant gespeeld. Junioren speelden tegen de clusters Oemie/Dordrecht en Maastricht/Venlo en wonnen tweemaal met hele grote cijfers. Daarmee  lieten ze sportief zien dat ze eigenlijk te goed zijn voor de Shield Poule waar ze door pech in bleven steken rond Kerst. De Colts gingen met een gehavend team naar Deventer maar ondanks dat met 50 punten winnen, laat ook zien wat ze kunnen. Op 1 wedstrijd na (zaterdag a.s. in Gouda) zit het seizoen erop voor de jeugd. Het is nog veel te vroeg om al lang terug te kijken: Eerst nog een rondje 7s voor de fittere fanatiekelingen en dan naar de ‘gallery matches’ tegen Britten en seizoen sluiting begin juni.
    Senioren van RFC Gouda mochten thuis laten zien dat de nederlaag tegen Haarlem begin dit jaar een echte vergissing was en dat bleek makkelijk te lukken: 62-5 is vrij duidelijk. Misschien heel klein beetje vertekend want het eerste half uur liep het niet zo vlotjes, maar tegen zoveel snelheid en conditie konden de altijd vriendelijke heren van Haarlem niet tegenop. Leuk om weer eens tegen deze ‘mannen van destijds’ te spelen. Zit wel een generatiekloof in ondertussen. In de topper 40km verderop versloeg Hookers de nummer twee Thors, dus die zijn nu officieel kampioen. Dik verdiend & Gefeliciteerd !
    Aanstaand weekend weer volle bak aan de Uiterwaardseweg ! Zaterdag na de Turfjes eb Benji’s dus de Colts tegen Pickwick Players en dan iets unieks: Een Landelijke Veteranen Dag in Gouda. Zeg maar Oude Meesteres zuidwest op steroïden, als het ware. Geen idee hoeveel precies maar een groot contingent 35+ers zal zich vanaf 16.00u gaan verzamelen voor eindeloos geschuif en geregel en dan plots : Kick-off om 1700u ! Belooft een waar spektakel te worden, dus komt dat zien !