• Weer zo’n heerlijk weekend voor RFC Gouda + Er komen gasten uit Wales + Tripplek vrij

     

    Afgelopen weekend was, net als de week ervoor, van ongekende sportieve hoogte voor RFC Gouda. Zaterdag speelden de Cubs & Junioren in een nieuw fenomeen: Kruisfinales. Heel gedoe, allemaal laatste moment, maar dankzij de vele vrijwilligers toch allemaal weer voor elkaar. Cubs thuis tegen Eemland & Oysters (geen kleine namen) en zowaar tweemaal winst. Junioren, helemaal in Venlo, tegen Dordrecht en Maastricht, ook tweemaal winst. Ondertussen via de app 9we hebben het er nooit over in deze mails) de Mini’s: Vijf wedstrijden, vijf maal winst. Op zondag, de lat lag hoog, RFC Gouda 1 tegen Te Werve, ooit een hele geduchte en loodzware tegenstander: 10-67 gewonnen. 50km verderop in Breda misschien wel de leukste verrassing van het weekend: Batavieren winnen een uitwedstrijd ! Tegen Breda 19-14. Da’s toch wel bijzonder: 5 teams de wei in, alles winnen. En wat misschien wel nog belangrijker is: Het was nog gezellig ook !
    De jeugd is bijna klaar, senioren mogen nog even door. Maar omdat het jeugdprogramma redelijk veel ruimte heeft: Aanstaande zaterdag om 1400u : RFC Gouda Cubs – St. Albans RFC uit Wales ! Op twee manieren heel speciaal: Zelden hebben de Cubs Britse team over de vloer, meestal is het 16+. Vervolgens, ik heb het even opgezocht maar gasten uit Wales zijn heel speciaal: Cwmcarn (Newport) is nog een keer of drie geweest, ooit een keer Rhosllanerchrugog (zo – ga daar maar voor zitten) en nu het deftig klinkende St. Albans. Moet wel een slag om de arm houden want er is ook een St. Albans vlakbij bij Londen, maar de Welsche variant doet het beter in de marketing. 😉 Uiteraard is hulp (bij de BBQ) & support van harte welkom en het belooft heel mooi lentye-weer te worden dus kom vooral kijken. Laten we deze heren even een heel Gouds mooi welkom heten !
    Last but not least; Er is nog 1 tripplek vrij ! Weekend 6-7-8 mei, vrijdag namiddag heen, Leeds, maandag rond 12u etrug. Neem even contact op met Quinten, Dennis Bron of Niels