• Grappen & grollen aan de Uiterwaardseweg bij bezoek Britse gasten

     

    Het rugbyseizoen is bijna voorbij en dan komt voor velen het hoogtepunt: Toeristenseizoen ! Er was helemaal geen competitie afgelopen weekend maar druk was het wel, misschien wel de drukste zaterdag van de afgelopen maanden. Junioren namen het op tegen Chelmsford RFC en dezen dat zeer moedig. Aangemoedigd door een kleine 100 man publiek werd er hard gewerkt maar de Britten bleken echt een maatje te groot. Uitslag was ergens 17-40, doet er niet zoveel toe, want de Goudse boys & girls – gemiddeld toch echt een voet kleiner en twee stenen lichter – maakten veel indruk.
    Meteen daarna de heren van Dagenham RFC tegen de Senioren. Ondanks het overslaan van de koffie en de vele ‘court session’ van ’the emperor’, met de nodige sake, bleken de Britten ijzersterk. Altijd op de goeie plek, geen tackle missen en nooit alleen op pad, mooi om te zien. Londen Level 8 met een paar betere, een paar mindere maar geen enkele nuchtere aanvulling blijkt toch een maat (of twee) te groot voor 3e Klasse Nederland. Er werd wat geruild en – jawel een cliché – een goed gastheer laten zijn gasten winnen: 40-50 ongeveer. Maar daar ging het niet om: Japan was het thema. Veel thema’s voorbij zien komen maar deze nog niet. Kimono’s, 1 emperor, sake, parapluutjes, het is zo makkelijk maar zeker vermakelijk. Het spelletje ‘spots’ gaan we onthouden en achterwaarts het clubhuis in omdat de emperor heeft bepaald dat het aangezicht van zijn onderdanen onze mooie club niet waard is, hoe verzin je het.
    Het bleef tot laat onrustig en tegen de club van negen uur (!) vertrokken de laatste Britten, via een omweg langs 020, weer terug naar hun eiland. Wilco nog even op de trein gezet (die was de weg kwijt) en dat was het weer. Een werkelijk prachtig weekend.
    Aanstaand weekend geen competitie maar we gaan op trip ! Leeds & York mogen zich, na 13 jaar verstoten geweest te zijn van enigerlei beschaving verheugen en opmaken voor een cultuur-uitwisseling van buitenaardse proporties.  We gaan het meemaken.