• De staf is compleet, trainingen weer begonnen en oefenwedstrijden zijn gespeeld, kortom: Het seizoen kan beginnen !

  De staf is compleet, trainingen weer begonnen en oefenwedstrijden zijn gespeeld, kortom: Het seizoen kan beginnen !
  Tussen de lijnen niet heel veel unieks maar wel weer iets vreemd. Zoals verwacht: RFC Gouda zit weer in de 3e Klasse Zuidwest, bekend terrein en bekende gezichten. Coach blijft onze Renier Delport en veel spelers zullen hem (her-)kennen van de jaren bij de colts. Dit keer geen halve competitie, maar een normale dubbele competitie. Doel als vanouds: Lekker bovenin meedoen en dan zien we met Kerst wel of er bijgestuurd moet worden.  Wat is er dan zo vreemd ? Geduchte tegenstanders als HRC 3 en DIOK 3 van Ereklassers maar ook ineens Breda 2 en Rotterdamse Studenten 2 hebben door de komst van de zogeheten Future Klasse een 1e selectie die op zaterdag speelt. Of dat betekent dat er plots wel erg veel reserves zijn die de dag ervoor half vrij waren (DIOK? HRC?) of dat er na 4 wedstrijden niets van over is omdat het 1e aan pulp gelopen is 3 klassen hoger (Breda ? RSRC?)… wie het nu al weet mag het zeggen ! Zondag de 24e begint het hele circus.
  Batavieren ook weer heerlijk in de buurt, 4e klasse uiteraard en daar blijft het motto: Leuk positief rugby, elke week meer dan 15 op het veld, veel plezier en niet degraderen. “Angstgegner” Sparta (die begrepen dat motto nooit – te lange zin en veel komma’s kennelijk) komen de Batavieren niet meer tegen, dus nog meer studenten en Rotterdam 3 wordt kampioen, eerst gezegd !
  Ook de Dames en Glorianen gaan weer een keer of 4,5 de wei in, altijd leuk en natuurlijk speelt de CJC Jeugd weer een volle competitie. Onder leiding van Cameron Stewart mogen de Colts gaan proberen hoog te eindigen in de Bowl, want daar hoort RFC Gouda wel thuis.
  Last but not least weer een scala aan vrijwilligers op het sportieve vlak die lijnen trekken, in weer en wind straks trainingen staan te geven of wekelijks RFC Gouda vertegenwoordigen in den vreemde al referee. Naast natuurlijk dat legertje wat de bar verzorgd, vergaderingen bijwoont, bouwplannen bekijkt, etc. etc. Moeten we trots op blijven, dat is niet overal zo namelijk !
  Buiten de lijnen wel heel veel mooie dingen: Het WK (bekijk het aangehechte TV schema) levert een extreem drukke september & oktober op. Zegt het voort, zegt het voort want dit is de mooiste & goedkoopste RFC Gouda marketing campagne ooit. Ook leuk voor de fans: Heel veel Super Saturdays en Super Sundays want – op ons verzoek – spelen de CJC jeugd maar ook Gouda & Batavieren vaak tegelijk thuis ! Volle bak, makkelijkste reden voor een ‘braai’ dus dat moet goed gaan.
  Een Kaderavond, de ALV, een EHBO dag, wie-speelt-wanneer, wie-fluit-er, alles staat op  www.rfcgouda.nl/agenda/