RFC Gouda is opgericht op 6 juni 1980. Eind jaren zeventig kwamen enkele rugbyers op het idee dat ook de stad Gouda rijp was voor deze geweldige teamsport. Op zaterdagochtend mochten aanvankelijk een zestal rugbyers gebruik maken van het trainingsveld van voetbalclub GSV. Al snel groeide het ‘clubje’ naar tien/vijftien man en werden enkele vriendschappelijke potjes gespeeld op de zaterdagochtend.

Na ongeveer acht jaar op verschillende velden van voetbalverenigingen gespeeld te hebben, kreeg RFC Gouda in 1988 het huidige terrein aan de De Uiterwaarden toegewezen. De bouw van een clubhuis met kleedruimtes werd gestart.

Behalve de seniorenteams, groeide de jeugdafdeling van de rugbyclubvanaf eind jaren negentig hard . Sinds 2010 heeft RFC Gouda zodoende volwaardige jeugteams in alle leeftijdscategorieen. Daarmee is RFC Gouda een ‘middelgrote vereniging’ in Nederland. Zelfs de kleine broertjes en zusjes (4-5 jaar) van onze jeugdspelers vormen sinds 2013 een echt ‘guppenteam’.

RFC Gouda heeft zich in ruim 40 jaar tijd ontwikkeld tot een gezonde vereniging met gediplomeerde trainers, een senioren team, een goede structuur, een Gouda’s Glorie-team (35+) en een jeugdafdeling met – alles bij elkaar- meer dan 200 leden, waaronder dus heel veel tussen de 4 en 18.

rfc_gouda_010

Hoofd Sponsors